Mala folklorna skupina KUD-a Petar Preradović uz pratnju tamburaške sekcije nastupila na 54. Vinkovačkim jesenima


Četvrtak, 19. rujna 2019.

Mala folklorna skupina KUD-a Petar Preradović, uz pratnju tamburaške sekcije, nastupila je na 54. Vinkovačkim jesenima. Svoj plasman na Vinkovačke jeseni ostvarili su na ovogodišnjoj 16. Županijskoj smotri dječjeg folklora Koprivničko – križevačke županije koja se ove godine održala u Kalinovcu.

U nedjelju 15. rujna mali folkloraši su sudjelovali u svečanom mimohodu ulicama Vinkovaca u kojem je, pred nekoliko tisuća gledatelja i visokom pokroviteljicom manifestacije, predsjednicom Republike Hrvatske Kolindom Grabar Kitarović, sudjelovalo i 60-tak folklornih skupina. Nakon mimohoda su na centralnoj pozornici Vinkovačkih jeseni izveli koreografiju sa spletom podravskih plesova, pjesama I brojalicom, a koje je pripremila Monika Rupčić. Glazbenu pratnju osmislio je i uvježbao voditelj tamburaške sekcije Tomislav Markovica.

Predsjednica se je svim sudionicima mimohoda I programa obratila s nekoliko prigodnih riječi pohvalivši djecu za trud koji ulažu u očuvanje hrvatske tradicijske baštine te ih svojim riječima motivirala za daljnji rad.

Nakon službenog dijela mali folkloraši su nastavili prigodno druženje kod ovogodišnjih domaćina, KUD-a Slavko Mađer Cerić, gdje su stekli nova poznanstva i s kojima slijedi daljnja suradnja u nadolazećim godinama.