Udruga Mali princ ostvarila brojne projekte u 2016.


Petak, 17. ožujka 2017.

Udruga osoba s intelektualnim teškoćama i njihovih obitelji Mali princ ovaj tjedan održala je izbornu skupštinu.

Na Skupštini su podnesena izvješća o radu, financijsko izvješće i izvješće Nadzornog odbora za 2016. godinu koja su jednoglasno usvojena. Predsjednica Kristinka Štefan istaknula je da je udruga tokom 2016. ostvarila brojne  projekte, a neki od projekata su program Klub Mali princ, projekti Svi smo mi djeca i I ja to mogu i građanska akcija Plastiku recikliraj, torbu biraj.

Projekte su provodile četiri zaposlene osobe, a tijekom godine u rad udruge bilo je uključeno pet zaposlenica putem javnog rada, a udrugu su svojim radom podržali brojni  volonteri s ukupno 1.000 sati volonterskog rada. Predsjednica je naglasila kako je ostvarena dobra suradnja sa srodnim Udrugama osoba s invaliditetom, lokalnim udrugama, odgojno-obrazovnim ustanovama i institucijama, te lokalnom samoupravom.

Tijekom godine organizirane su tradicionalne radionice, obilježavanje važnih datuma i izleti od kojih je važno spomenuti hodočašće u Mariju Bistricu i posjet Pantovčaku. Na kraju izvještaja Predsjednica je istaknula da je Udruga u 2016.  dobila Županijsku nagradu za iznimna postignuća.

U drugom dijelu Skupštine izabrana su tijela Udruge za idući četverogodišnji mandat. Tako je za predsjednicu Udruge ponovno izabrana Kristinka Štefan, za tajnicu Udruge Marina Gregurek, za blagajnicu Ivka Ređep, a ostali članovi upravnog odbora su Božica Mikuldaš i Sanja Flajs Vidaković.

Predsjednica Udruge Kristinka Štefan, koja ovu dužnost obnaša od 2005. godine,  zahvalila je svima na ukazanom povjerenju s obzirom da je za predsjednicu izabrana i u četvrtom mandatu, te istaknula da će i nadalje raditi na dobrobit korisnika Udruge, s ciljem poboljšanja kvalitete života njih i njihovih obitelji.

Predsjednica udruge zahvalila je svima koji su na bilo koji način pomogli u realizaciji programa i projekata koje je udruga provodila, a po završetku službenog djela članovi udruge i njihovi gosti zadržali su se na kratkom druženju.