Mali princ: održana prezentacija projekta Integracija u društvo


Petak, 12. listopada 2018.

U prostorima Udruge Mali princ održana je prezentacija projekta Integracija u društvo. Projekt je podržalo Ministarstvo demografije, obitelji, mladih i socijalne politike sa 90.000,00 kn, a čiji je opći cilj bio pridonijeti povećanju socijalne uključenosti i integraciji u život zajednice.

Projekt je prezentirala predsjednica Udruge Kristinka Štefan. Prisutne članove Udruge upoznala je sa ciljevima i aktivnostima provedenim kroz projekt.

Kroz projekt su u prethodnom razdoblju održane kreativno edukacijske radionice, radionice zdrav život i plesne večeri, psihološke radionice za djecu i roditelje, predavanja,  posjeti kazališnim predstavama, izložbama, Gradskoj knjižnici, sudjelovanje na gradskim manifestacijama, izleti, susreti Udruga osoba s intelektualnim teškoćama i prezentacija rada Udruga osoba s intelektualnim teškoćama.

Na kraju prezentacije projekta, predsjednica je istaknula zadovoljstvo svih sudionika projekta provedenim aktivnostima kao i činjenicu da je Zaklada Hrvatska za djecu prepoznala značaj ovog projekta i financirala ga za iduće razdoblje do 31.08.2019.g. čime je omogućeno daljnje provođenje radionica, susreta, druženja, predavanja, izleta, posjeta kazalištima, izložbama i koncertima odnosno provođenja aktivnosti usmjerenih na prevenciju socijalne isključenosti članova Udruge.