Mali princ: planirane nove aktivnosti i poludnevni boravak za članove


Petak, 21. srpnja 2017.

Nakon svečanog potpisivanja Ugovora o dodjeli financijskih sredstava za provedbu prve godine trogodišnjeg programa Razvoj i širenje mreže socijalnih usluga koje pružaju udruge, u prostorima Udruge Mali princ održana je javna tribina Poludnevni boravak i klupske aktivnosti u Malom princu.

Tribini je nazočilo 30-ak članova udruge, korisnika i njihovih roditelja. Predsjednica udruge Kristinka Štefan kroz prezentaciju prisutne je upoznala s ciljevima, ciljanom skupinom, vrstama usluga koje se kroz program pružaju, izvoditeljicama programa, planiranim aktivnostima kroz program, načinom financiranja programa i obvezama roditelja/skrbnika djece koja su uključena u program, sukladno Standardima o pružanju socijalnih usluga.

Program je namijenjen odraslim članovima udruge s područja grada Đurđevca i okolnih općina koji nakon završene škole po posebnom programu nisu uključeni ni u jedan oblik skrbi. Planirano je svakodnevno provođenje socijalno-rehabilitacijskih i radno-okupacijskih aktivnosti za 20 korisnika i to kroz usluge poludnevnog boravka i popodnevna druženja.

Udruga će provoditi ovaj program u razdoblju od 1. lipnja ove godine do 31. svibnja 2020. godine, a partneri u provedbi programa su Centar za socijalnu skrb Đurđevac i Grad Đurđevac.