Mališani crtali svoje omiljene likove iz Legende o Picokima


Petak, 30. lipnja 2017.

Likovna radionica Mala crtana Picokijada zbog kiše je preseljena u Dom kulture, ali bez obzira na kišu i ove je godine privukla veliki broj mališana različitih uzrasta.

Djeca su se likovno izrazila na temu Legende o Picokima i njezinih poznatih likova. S oduševljenjem su slikala kredama u boji na crnom papiru što je bila posebna draž zbog efekata koji se na taj način postižu, ali i izazova zbog toga jer se još nisu sretali s tom tehnikom slikanja.  Radovi su nastali uz savjete i pomoć učitelja Zorana Vidakovića i članova Udruge Peski-Art Đurđevac, slikara Zdravka Šabarića, Đurđice Franjić, Franje Mihočke, majstorice keramike Ivane Hadžija, učiteljice Ivanke Seleš, odgojiteljice Ines Popović i slikarice i odgojiteljice Renate Kovačić.

Sve crteže s radionice izložili su u Domu kulture, a na papiru su se našli njihovi najomiljeniji likovi iz Legende, a to su pijetao, kapetan grada i Ulama-beg.

Radionica se održala pod vodstvom Zorana Vidakovića, učitelja likovne kulture u Osnovnoj školi Grgura Karlovčana i suvoditeljstvo Ines Popović, odgajateljice u Dječjem vrtiću Maslačak. Ove je godina suradnja proširena i na sudjelovanje članova Udruge udomitelja djece Osmijeh i članova Udruge Peski-Art Đurđevac.