Marta Lončar i Ivan Pernicki koncertom Chanson d’amoure oduševili đurđevačku publiku


Ponedjeljak, 27. rujna 2021.

Vrhunski glazbeni doživljaj ljubiteljima klasične glazbe, u organizaciji Turističke zajednice Grada Đurđevca, priređen je u nedjelju na ljetnoj pozornici ispred Doma kulture pod nazivom „Chanson d'amoure“. Pred đurđevačkom publikom nastupala su dva vrsna hrvatska umjetnika, koja su svoje školovanje i bogatu glazbenu karijeru ostvarila na europskim i američkim pozornicama, đurđevačka sopranistica Marta Lončar i zagrebački pijanist Ivan Pernicki.

Marta je svestrani sopran sa specijalizacijom iz baroknog i klasičnog pjevanja, koja je završila studij baroknog i klasičnog pjevanja na Kraljevskom konzervatoriju u Den Haagu u Nizozemskoj, gdje je sudjelovala u brojnim prestižnim glazbenim projektima i festivalima. Domaća je publika zna kao članicu ansambla Antiphonus i zbora HRT-a, a učenici hrvatskih glazbenih škola, kao vrsnu profesoricu  glazbenih teorijskih predmeta. Na klaviru ju je pratio Ivan Pernicki, umjetnik respektabilne pijanističke karijere, dobitnik  američke i austrijske stipendije, koncertni pijanist na američkim sveučilištima, član brojnih europskih međunarodnih glazbenih komisija, te solist i komorni glazbenik koji je nastupao na festivalima u Švicarskoj, Španjolskoj, Austriji, Francuskoj, Italiji, Latviji, Hrvaskoj, Sloveniji, BiH i SAD-u.

Pred đurđevačkom publikom izvodili su djela francuskih i njemačkih autora, a koncert je bio posvećen njihovoj profesorici Cynthiji Hansell –Bakić, nedavno preminuloj opernoj pjevačici, primadoni splitskog HNK-a.

Foto: Robert Rodman