Međunarodna suradnja u Osnovnoj školi Đurđevac


Petak, 12. ožujka 2021.

Ovog tjedna održana je prva radionica za učenike trećih razreda Osnovne škole Đurđevac u sklopu projekta međugranične suradnje za poticanje rada s darovitim učenicima pod nazivom GiftedHUHR. Tema prve radionice bila je Samosvijest – tko sam ja, moje osobine, interesi, darovitost, a voditeljica radionice je bila psihologinja Paula Kuharić.

Projekt je započeo s provedbom prošle godine te traje 16 mjeseci, a partneri na projektu su Osnovna škola Ljudevita Modeca Križevci, Osnovna škola Đurđevac i Javni obrazovni centar Zalaegerszeg iz Mađarske.

Ukupno je planirano sedam radionica za učenike naše škole te tri online radionice u kojima će istovremeno sudjelovati svi učenici polaznici škola partnera. Projektom su obuhvaćeni učenici trećih razreda koji će sudjelovati u izvannastavnom obogaćenom programu za darovite učenike te edukativnim susretima s učenicima polaznicima škola partnera.

Projekt je sufinanciran od strane Europske unije, a ukupna vrijednost projekta je 64.836,99 eura od čega 9.725,55 eura sufinancira Grad Đurđevac.

U sljedećoj fazi provedbe projekta planirana je prekogranična suradnja i druženje s učenicima polaznicima škola partnera uključenih u projekt kroz Olimpijadu izvrsnosti i  kampove u kojima ćemo uživati u odmjeravanju snaga u sportu i znanju.