Međunarodni karate turnir u Đurđevcu okupio više od 300 natjecatelja


Subota, 18. svibnja 2019.

U Đurđevcu je danas održan 10. međunarodni karate turnir PODRAVINA OPEN 2019. U sportskoj dvorani Strukovne škole Đurđevac okupilo se više od 300 natjecatelja.

Inače, ovo je jedan od značajnijih sportskih događaja za Grad Đurđevac i Koprivničko-križevačku županiju te je u suradnji sa Centrom za Edukaciju i Prevenciju Nasilja turnir i ove godine uključen u kampanju „NASILJE PRESTAJE OVDJE“. Na taj način već petu godinu zaredom aktivno daje podršku programu prevencije vršnjačkog nasilja.

Na turniru su nastupili natjecatelji i natjecateljice iz Bosne i Hercegovine, Mađarske i Hrvatske, a natjecali su se u svim dobnim kategorijama i natjecateljskim normama Međunarodnog karate saveza. Natjecatelje i publiku pozdravio je predsjednik Karate kluba Đurđevac Ivan Juričić te je svim natjecateljima zaželio puno sreće i što bolje rezultate.

Turnir je otvorio gradonačelnik Hrvoje Janči uz prisustvo saborskog zastupnika i predsjednika Gradskog vijeća Željka Lackovića.

– Đurđevac je poznat po tri velike stvari, Hrvatskoj sahari te Utvrdi Stari grad i Legendi o Picokima i nadam se da ćete uz ovaj odličan turnir moći uživati i u posjeti spomenutima i vrlo nam je drago što se ovakav turnir ponovno održava u našem gradu. Želim vam svima puno sreće na ovom turniru, da se dobro zabavite, steknete nove prijatelje i naravno da osvojite što više medalja – rekao je gradonačelnik Đurđevca, Hrvoje Janči.

Foto: Robert Rodman