“Medveni den” okupio brojne izlagače i posjetitelje


Subota, 10. listopada 2015.

Đurđevačka Pčelarska udruga Bagrem na Trgu svetog Jurja organizirala je manifestaciju Medveni den. Prisutne je pozdravio gradonačelnik Lacković te predsjednik Pčelarske udruge Bagrem Tomislav Patačko i zamjenik župana Darko Sobota.

U bogatom programu nastupili su vrtićaraci iz Đurđevca, Molvi, Virja, Kalinovca i Novigrada Podravskog, školarci iz Đurđevca i Molvi te Puhački orkestar DVD-a Đurđevac. Posjetitelji su mogli degustirati med i proizvode od meda, sudjelovati u humanitarnoj akciji i istražiti gastro kutak.

Posebnost ovogodišnjeg Medvenog dena bila je promocija i prezentiranje medonosnog bilja i drveća te radionice na temu „Od pčele do meda“ u sklopu kojih se predstavilo sastavljanje i žicanje okvira, postavljanje satne osnove i vrcanje meda.

Ovogodišnji Medveni den okupio je preko 30 izlagača i brojne posjetitelje. Najpčelicom je proglašena Nika Frajt. Na kraju programa održana je svečana dodjela priznanja pčelarima. Za 35 uzoraka meda dodijeljeno je 17 zlatnih, 9 srebrnih i 9 brončanih medalja, a zlatnim šampionom izložbe proglašen je bagremov med Sanje Škurdije. Popis nagrađenih medara nalazi se u galeriji ispod teksta.