Medvjedići kroz igru otkrivaju svijet


Srijeda, 24. studenoga 2021.

Igra je spontana dječja aktivnost koja mališanima pruža zadovoljstvo i razonodu, a kroz koju oni od najranije dobi otkrivaju i istražuju svijet oko sebe. Ovih dana i mališani iz jasličke odgojne skupine Medvjedići Dječjeg vrtića Maslačak posebno uživaju u igri kroz koju razvijaju svoje sposobnosti korištenjem ili isprobavanjem raznih predmeta.

Odgajateljice najmlađih članova vrtića svakodnevno djecu potiču na različite igre umetanja raznih predmeta poput tuljaca u boji, slamki, pom pom loptica, spatula, šarenih loptica, različitih čepova i drugih didaktičkih materijala. Te aktivnosti trebaju biti dio svakodnevne igre malog djeteta jer one pridonose jačanju mišića šake i njezine spretnosti, razvijanju koordinacije oko-ruka te pospješuju razvoj opažanja i koncentracije.

Osim toga, pjevanjem pjesmica i brojanjem brojalica svi zajedno uživaju u veseloj atmosferi, a ni jedan dan ne prođe bez gledanja, opisivanja i čitanja slikovnica čime se potiče razvoj govora kod djece. Također, maleni vrtićarci počeli su crtati pastelama kako bi se priviknuli na likovne materijale, a redovito uživaju i u vožnji baby busom koji im omogućuje boravak na zraku.