Micro:bit radionica u knjižnicu privukla male programere


Četvrtak, 29. studenoga 2018.

Gradska knjižnica Đurđevac pridružila se obilježavanju Tjedna programiranja u knjižnicama i tako nastavila svoj rad na provedbi projekta STEM revolucije u koji je uključena od prošle godine. Cilj ovog projekta je približavanje programiranja i digitalne pismenosti javnosti.

U suradnji s Osnovnom školom Grgura Karlovčana knjižnica je organizirala besplatnu radionicu o programiranju koristeći micro:bit. Voditelj radionice bio je učitelj informatike Nikola Mihočka  koji je učenike osmih razreda u uvodnom dijelu sata upoznao s načinom rada micro:bita nakon čega je uslijedila radionica jednostavnijih programskih zadataka.

Nakon što su učenici svladali jednostavnije naredbe i zadatke, zabavili su se igrom RIJEŠI SE MICRO:BIT KRUMPIRA u kojoj su  pretvarali micro:bit u igraću konzolu. Umjesto da dodaju jedni drugima prave krumpire dok ističe vrijeme, micro:bit krumpire slali su među sobom virtualnim putem.Osim što su učenici upoznali način rada micro:bita, slobodno vrijeme proveli su i u ugodnom druženju i zabavi.

Institut za razvoj i inovativnost mladih uskoro započinje s proširivanjem projekta STEM revo-lucije u kojem će i dalje sudjelovati i naša knjižnica.