Ministrica graditeljstva i prostornog uređenja Anka Mrak-Taritaš potvrdila sufinanciranje obnove Osnovne škole sa 70%


Utorak, 14. srpnja 2015.

Ministrica graditeljstva i prostornog uređenja Anka Mrak-Taritaš, dana 13. srpnja 2015. godine, u sklopu obilaska ureda nadležnih za poslove prostornog uređenja i gradnje u Koprivničko-križevačkoj županiji, posjetila je i Grad Đurđevac.

Rad ureda u Đurđevcu ocijenjen je zadovoljavajućim po pitanju izdavanja građevinskih dozvola, po čemu je Koprivničko-križevačka županija među vodećima u Republici Hrvatskoj, ali je upravo Ispostava u Đurđevcu po postupcima legalizacije na hrvatskom dnu.

Ministrica je upoznata s problemom organizacije rada, te je dala podršku obzirom na pozitivna iskustva rješavanja zahtjeva za legalizaciju u gradovima, da se taj Odjel ustroji u nadležnosti Grada Đurđevca.

Ministrica Anka Mrak-Taritaš je također pohvalila aktivnosti Grada Đurđevca na izradi dokumentacije i prijavama na aktualne natječaje, kojima je cilj povećavanje energetske učinkovitosti javnih zgrada, te potvrdila povećani iznos sufinanciranja radova na Osnovnoj školi Grgura Karlovčana od 70% ukupne vrijednosti investicije.