Gradonačelnik najavio uređenje novih prostora za Udrugu žena Grada Đurđevca: na skupštini za predsjednicu izabrana Mirjana Mišulin


Utorak, 16. srpnja 2019.

 Članice Udruge žena Grada Đurđevca dobile su novo (staro) vodstvo. Na redovnoj Godišnjoj skupštini, koja im je ujedno bila i izborna,  za novu predsjednicu jednoglasno je izabrana Mirjana Mišulin, koja je na čelu te vrijedne đurđevačke udruge bila i protekle četiri godine. U drugi mandat Mirjana Mišulin je ušla sa svojom dosadašnjom ekipom žena u kojoj joj je potpredsjednica ostala i dalje Ljubica Dobravec, tajnica Marija Kožar, a blagajnica Snježana Jelušić.

-Kreativnost, humanitarnost i čuvanje tradicijske baštine našega grada i kraja, do sada je bila, a ostaje i nadalje naša glavna preokupacija i temelj našega rada. Na tragu toga tvrdim da nema događanja i manifestacije koju je organizirala naša Turistička zajednica ili naša grad a da u njoj nismo sudjelovale. Vjerujem da smo na najbolji mogući način predstavljale naš Grad u brojnim TV nastupima i manifestacijama u RH i inozemstvu, rekla je Mirjan Mišulin i pri tom posebno naglasila dva projekta koja su Udrugu učinila prepoznatljivom i poznatom. –To je naš najpoznatiji gastro -projekt zaštite pogače z oreji pri Ministarstvu kulture, te tradicijsko-dizajnerski projekt „Hrvatski krpež“, koji bi nam mogao biti temelj za nova istraživanja i zaštitu našeg tradicijskog tekstilnog rukotvorja, zaključila je Mirjana Mišulin i zahvalila se Gradu Đurđevcu i Turističkoj zajednici grada Đurđevca na logističkoj potpori u realizaciji tih važnih projekata.

Čestitke na dosadašnjem radu i suradnji članicama Udruge žena uputio je i gradonačelnik Đurđevca Hrvoje Janči.

–Uz čestitke želim vam se zahvaliti na svemu što činite na čuvanju i zaštiti naše baštine, te na svim aktivnostima u kojima sudjelujete u našem gradu ili ga pak svojom gastronomskom  ili kreativnom ponudim, predstavljate diljem Hrvatske i izvan nje- rekao je gradonačelnik Janči i najavio da ovu vrijednu žensku đurđevačku udrugu ubuduće čekaju i povoljniji uvjeti za rad. Grad će njima i ostalim udrugama osigurati novi zajednički radni, prostraniji i kvalitetni radni prostor u Poslovnom centru

Čestitke Mirjani Mišulin, novoj predsjednici Udruge žena grada Đurđevac uputile su i predstavnice Udruge žena Peski i Udruge žena Svetojanke.