Mjesec hrvatske knjige: Gradska knjižnica Đurđevac pripremila bogat program


Ponedjeljak, 15. listopada 2018.

Tradicionalna manifestacija Mjesec hrvatske knjige svake godine obilježava se od 15. listopada do 15. studenog. Glavna tema ovogodišnje manifestacije nosi naziv Baš baština s fokusom na baštinu kao temeljem nacionalnog i kulturnog identiteta. U obilježavanju manifestacije ove godine sudjeluje više od 200 knjižnica diljem Hrvatske, s ukupno 2000 prijavljenih programa.

Gradska knjižnica Đurđevac također se uključila u obilježavanje Mjeseca hrvatske knjige pripremivši za javnost bogat kulturni program kojim se intenzivnije želi naglasiti važnosti čitanja, knjige i znanja općenito.

-Kako bi što kvalitetnije provodili programe, povezali smo se sa svojim mnogobrojnim suradnicima i partnerima koji rade na osnovnom cilju, a to je popularizacija čitanja. Osim osnovnih programa poticanja čitanja i promicanja važnosti knjige i knjižnica te knjižničnih usluga, poput raznih radionica, igraonica i predavanja za djecu svih dobnih skupina, edukativnih predavanja, izložbi, predstava za djecu, akcija nagrađivanja najčitatelja i slično, velik dio programa ove će godine biti izravno posvećen kulturnoj baštini. To ćemo postićiizložbom starih i rijetkih knjiga, posebice iz zaštićenih fondova i zavičajnih zbirki, radionicama izrade etno nakita te izložbom fotografija kulturne baštine našeg kraja- rekla je ravnateljica knjižnice Bernarda Ferderber.

Pozivamo sve zainteresirane da nam se pridruže u manifestaciji obilježavanja Mjeseca hrvatske knjige u Gradskoj knjižnici Đurđevac. Sigurni smo da će svatko iz bogatog kulturnog programa pronaći nešto za sebe.