Mještani Svete Ane prikupili sredstva za pomoć obitelji Petrović iz naselja Gora čija je kuća srušena u potresu


Ponedjeljak, 11. siječnja 2021.

Mještani Svete Ane nastavljaju pomagati stanovnicima na području Petrinje, Gline i Siska koje je pogodio potres.

Prikupili su novčanu donaciju u iznosu od 3.500,00 kuna za obitelj Petrović iz naselja Gora pokraj Petrinje kojima je kuća u potpunosti uništena u potresu. U ovim teškim trenucima za cijelu Banovinu mještani Svete Ane već su pokazali svoju solidarnost sa stradalima prikupljanjem higijenskim potrepštinama, prehranom i toplom odjećom, a nastavili su prikupljanjem ovih novčanih sredstava kojima su se pridružila udruga žena Svetojanke i crkveni odbor Svete Ane. Na prijedlog mjesnog odbora pronađena je obitelj kojima će biti dodijeljena prikupljena sredstva.

- Cilj ove akcije bio je da se ova novčana pomoć pruži obitelji, stradaloj u potresu a kojoj je najpotrebnija u ovim teškim trenucima. Prateći izvještaje medija sa terena pronašli smo obitelj Petrović iz mjesta Gora pokraj Petrinje čija je kuća uništena do temelja a uz to imaju jednogodišnju bolesnu kćerku Elenu koja čeka transplataciju jetre. Zbog sveg navedenog nisu mogli prihvatiti smještaj u kontenjeru te su se odlučili privremeno smjestiti u Vrbovcu- izjavio je Veljko Miletić, predsjednik mjesnog odbora Sveta Ana.

Predsjednik mjesnog odbora Veljko Miletić i zamjenica Martina Račan posjetili obitelj Petrović kojoj su predali prikupljena novčana sredstva u iznosu 3.500,00 kuna, a predsjednica udruge žena Svetojanke Natalija Miletić predala im je poklon paket za njihovu kćerku Elenu.

Više o obitelji Petrović možete pročitati na sljedećem linku:

https://www.24sata.hr/video/ostali-bez-nove-kuce-a-vode-jos-jednu-veliku-borbu-nasa-kci-1-ceka-na-transplantaciju-jetre-737913