Svetojanke zadovoljne razvojem mjesta: ponovno za predsjednicu izabrana Natalija Miletić


Utorak, 26. veljače 2019.

U Društvenom domu Sveta Ana održana je  izborna skupština Udruge žena Svetojanke.

Za predsjednicu udruge kao izabrana je Natalija Miletić, zamjenica Martina Račan, tajnica Goranka Račan te članice Danica Matan i Danijela Miletić. U Nadzorni odbor također su birane dosadašnje članice Marina Jankov, Katarina Račan i Katica Pajtak.

U izvještajnom dijelu skupštine predsjednica Natalija Miletić istaknula je kako su članice tijekom godine radile na uređenju mjesta, pripremale su zlevanku i okrjepu za sve izletnike tokom godine, a jedan od prioriteta rada udruge je i dalje prezentacija Svetojanske zlevanke, te prezentacija Svete Ane kao turističkog odredišta uz pomoć Grada Đurđevca i Turističke zajednice Grada Đurđevca.

Na Skupštini su podnesena izvješća o radu, financijsko izvješće i izvješće Nadzornog odbora za 2018. godinu koja su jednoglasno usvojena.

Gradonačelnik Hrvoje Janči pozdravio je sve okupljene i čestitao je Svetojankama na dosadašnjem radu, te je istaknuo kako je činjenica da je Sveta Ana veliki turistički potencijal.

-Planiramo ulagati u razvoj cikloturizma čime će se povezati sva naša prigradska naselja. Suradnja Grada, Udruge Svetojanke i stanovnika Svete Ane je jako dobra, što je iznimno važno za realizaciju  navedenih projekata jer su za razvoj turističkog potencijala najvažniji ljudi- rekao je gradonačelnik.

Skupštinu su svojim prisustvom uveličali brojni gosti, mještani Svete Ane, članovi Mjesnog odbora Svete Ane, članovi DVD-a Sveta Ana, predstavnice Udruge žena grada Đurđevca, članice Udruge žena Hrvatska žena iz Ferdinandovca, župnik Marijan Kovačić te članice Udruge žena Budrovac.