Mladi košarkaši KK Mladost uspješni na međunarodnom turniru u Sloveniji


Četvrtak, 7. prosinca 2017.

Dječaci Košarkaškog kluba Mladost pod vodstvom trenera Ivana Đurocija sudjelovali su na tradicionalnom košarkaškom festivalu pod nazivom 21. Sončkov den. Turnir je međunarodnog karaktera, a na njemu je nastupilo 140 ekipa iz 10 država raspoređeno u 28 skupina.

Domaćin i organizator turnira je ŠD Sonček iz Nove Gorice u Sloveniji. Na turniru su sudjelovali neki od najjačih Europskih klubova kao što su KK Olimpija,  KK Partizan, KK Mega Leks, KK Helios Domžale, KK Sarajevo, KK Skopje.

KK „Mladost“ natjecao se u konkurenciji dječaka do 13 godina starosti protiv vršnjaka iz Srbije i Slovenije. U prvoj utakmici poraženi su od KK Student iz Valjeva (SRB) rezultatom 33:29 dok su u preostalim utakmicama pobijedili dvije slovenske ekipe: KK Divača (SLO) – KK Mladost Đurđevac (CRO) 19:32 i KK Nova Gorica (SLO) – KK Mladost Đurđevac (CRO) 10:25.

Dječaci KK Mladost osvojili su drugo mjesto u svojoj skupini i u Đurđevac donijeli Vikov pokal.  Pojedinačno, svaki je igrač dobio diplomu i medalju za sudjelovanje i trud.

Na završnoj utakmici All stars nastupio je igrač našeg kluba Antun Marić.

Izuzetna je čast i privilegija za mlade košarkaše Mladosti što su mogli sudjelovati na najvećem turniru za mlađe dobne kategorije u ovom dijelu Europe. Mogli su uživati i u vrhunskom spektaklu košarkaških akrobatskih vještina, break dancera i All - Star utakmici s umirovljenim košarkaškim legendama. Nakon uspostavljanja video veze sa SAD-om mlade košarkaške nade pozdravio je najbolji slovenski košarkaš Goran Dragić.

Za ekipu Mladosti nastupili su: Andrija Hrženjak, Antun Marić, Petar Rogoz, Filip Koprolčec, Vedran Stanešić, Arel Lav Jurkas, Patrik Fišer, Fran Sabolović, Luka Tomrlin i Benjamin Ivanov, trener: Ivan Đuroci.