Mladost prohujala Križevcima


Ponedjeljak, 24. listopada 2016.

Mladost iz Đurđevca je u sklopu drugog kola A2 lige Sjever uvjerljivo porazila križevački Radnik. Završilo je 94:62, a do tako velike pobjede su došli odlično odigranom trećom četvrtinom, u kojoj su ubacili 35 poena, a primili njih samo 12. Već su vrlo rano Đurđevčani poveli s deset razlike, a Križevčane u život vraća Mario Samardžija koji je odigrao odličnu prvu četvrtinu s dvije trice i nebranjivim horog košem. Najveće je probleme za domaću momčad u prvom poluvremenu stvarao snažni Beljan. Neprepoznatljivi Radnikov Damir Hekić nije mogao parirati pod košem.

Unatoč lošoj igri Tomasova ekipa je na poluvremenu gubila samo devet razlike te se očekivala napeta utakmica do zadnjeg zvižduka. Po njihovu žalost, Mladost je prelomila u trećoj četvrtini koju su dobili 35:12. Utakmica je bila riješena te je posljednjih 10 minuta ostalo za mlađe, neiskusnije igrače, koji su ovoga puta, barem što se tiče Radnika, ostavili bolji dojam od prve postave. Domaćin je igrao bez kapetana Marina Glamuzine, dok je Tomas nastupao pod temperaturom.

Odlično je odigrao Karlo Pavković koji je dobro zaustavio Zorana Jančijeva. Đurđevčani se nisu isticali pojedinačno, ali su zato sjajno igrali momčadski što je rezultiralo s pet dvoznamenkastih igrača. Obje ekipe su na omjeru od jedne pobjede i jednog poraza.

Radnik: Kranjčić 9, Jukić 9 (1×3), Pavković 5 (1×3), Samardžija 8 (2×3), Kulko 3, Tomas 13 (1×3), Vlahović 3, Hekić 6, Vragović 1, Maksić 5 (1×3).
Trener: Ante Tomas
Mladost: Golub 17, Buković 12 (3×3), Petrović 6 (2×3), Beljan 16, Kapelčan 4 (1×3), Jančijev 11, Pavlović 16, Odobašić 3, Pušelja 7, Markač, Đuroci 2.
Trener: Đuro Tomrlin

djurdjevac.hr//prigorski.hr