Multimedijalno predavanje The Northest Electric Ride


Četvrtak, 21. prosinca 2017.

U Gradskoj knjižnici Đurđevac održano je multimedijalno putopisno predavanje Hrvoja Jurića koji je po treći puta posjetio Norvešku, ali ovaj puta uz tim koji ga je pratio u svaku stopu.

Na električnom biciklu Greyp G12H prešao je preko 3000 kilometara norveškog teritorija po gotovo svim vremenskim uvjetima, kroz fjordove i preko nekih od najviših planinskih prijevoja, otocima koji su spojeni tunelima s kružnim tokovima ispod zemlje, kroz prekrasno Lofoten otočje i još mnogo toga.

Mjesec dana istraživanja od Lindesnesa do Nordkappa, najjužnije i najsjevernije točke Norveške zabilježeno je u kratkom dokumentarnom filmu The Northest Electric Ride čiji je autor Siniša Glogoški, snimatelj koji iza sebe ima nekoliko respektabilnih dokumentarnih projekata.

Okupljene je u ime gradonačelnika i Grada Đurđevca pozdravio Martin Mahović koji je naglasio da je i sam posjetio brojne države, te je  čestitao Hrvoju Juriću na održanom predavanju i na toliko prijeđenih kilometara na biciklu.

Kroz multimedijalno predavanje održana je projekcija dokumentarnog filma i predavanje popraćeno autorskim fotografijama.