Muzej Grada Đurđevca: otvorena još jedna velika izložba radova Udruge Peski Art


Subota, 6. travnja 2019.

U Muzeju Grada Đurđevca, u petak 5. travnja svečano je otvorena izložba članova likovne udruge Peski-Art, Đurđevac.

Izložba je to slikarskih i kiparskih radova koju su organizirali Udruga Peski Art Đurđevac i Muzej Grada Đurđevca, ustupivši galerijski prostor za izložbu, uz potporu Grada Đurđevca i Turističke zajednice. Ova iznimno aktivna i već nadaleko poznata đurđevačka udruga tako je počastila svoje sugrađane likovnim ostvarenjima svojih marljivih članova. Izložbi se odazvalo dvadeset i troje autora, svaki od kojih je na ovoj izložbi zastupljen s dva ili tri rada.

U otvorenje izložbe ušli smo uz zvukove podravskih napjeva u izvedbi dua Bemian, gospođe Ankice i gospodina Miroslava Betlehema, koji su izložbu uveličali s još nekoliko autorskih djela. Na početku sve prisutne pozdravila je ravnateljica Muzeja Grada Đurđevca, Edita Janković Hapavel, koja je pozdravila sve okupljene,  posebno sve članove Udruge koji su se odazvali ovom izložbenom projektu, naglasivši bogatstvo đurđevačke likovne tradicije te uspješnost same udruge. Zatim se publici obratio i gospodin Zdravko Šabarić, autor predgovora ove izložbe, koji je u nekoliko rečenica opisao važnost očuvanja tradicijskih vrijednosti, posebice u likovnoj suradnji Muzeja i Udruge, ali i kroz brojne likovne kolonije te izlagačke projekte na kojima Udruga na krilima svojih članova sudjeluje širom Hrvatske.

Izložbu je otvorila izaslanica gradonačelnika Hrvoja Jančija, vijenica Gradskog vijeća Katica Blažok. Na kraju se svim okupljenima obratio i predsjednik Udruge Franjo Mihočka, koji je naglasio kako Udruga Peski-Art ima tako zapažene rezultate i ostvarene brojne likovne suradnje upravo zbog svojih marljivih članova, bez čijeg truda i zalaganja ne bi došlo ni do ove izložbe. Na kraju je zaključio kako je bogatstvo đurđevačke likovne scene nepresušno, a ova izložba je to još jednom potvrdila.

Izložba ostaje otvorena do 5. svibnja, a može se razgledati u radnom vremenu Muzeja.