Muzej Grada Đurđevca: preko 200 posjetitelja razgledalo aktualne izložbe tijekom proteklog vikenda


Četvrtak, 29. travnja 2021.

Muzej Grada Đurđevca je proteklog vikenda, obilježavajući Dan Grada, zabilježio iznimnu posjećenost. Gotovo dvjestotinjak posjetitelja boravilo je u muzejsko-galerijskim prostorima u dva dana, poštujući epidemiološke mjere.

Svemu tome doprinijeli su brojni zanimljivi turistički sadržaji okolo utvrde Stari grad, kao i otvaranje Hostela u Park šumi Borik. Uz brojne posjetitelje iz raznih krajeva Hrvatske te Slovenije, zamjetno je da su ovog puta najveći interes za ulazak u muzej pokazali upravo najmlađi posjetitelji s roditeljima i mlađe dobne skupine.

Muzej je posjetila i Udruga udomitelja za djecu Osmijeh iz Đurđevca i njihovi gosti u organiziranom posjetu u sklopu projekta Ruka podrške i prijateljstva. Uz privlačnu izložbu Leonardo da Vinci Čudesne naprave i Interpretacijski Centar Picokijade, posjetitelji su upoznali i umjetnički opus đurđevačkog slikara Zdravka Šabarića na izložbi povodom 50 godina njegova slikarstva.  Punkt zadrške u muzeju također je bila suvenirnica sa šarolikim proizvodima koji su posjetitelji ponijeli kao uspomenu u posjetu muzeju i Đurđevcu.

Tekst i fotografije: Muzej Grada Đurđevca