Muzej grada Đurđevca ugostio sudionike projekta Moja.hr


Utorak, 13. srpnja 2021.

Muzej grada Đurđevca kontinuirano njeguje, potiče i ističe važnost kreativnosti i kreativnog izričaja kod djece i mladih na području grada Đurđevca. Kroz izložbe, razne radionice i događanja tijekom cijele godine aktivno doprinosi i sudjeluje u turističkoj ponudi našega kraja.

Muzej je tako prepoznao i važnost multimedijalnog projekta Moja.hr, kojim Večernji list u suradnji s Ministarstvom turizma i sporta, Hrvatskom turističkom zajednicom te partnerom projekta HRT-om predstavlja Hrvatsku i njezine županije.

U projekt su se uključili učenici Gimnazije dr. Ivana Kranjčeva iz Đurđevca – Tina Ferenčić, Veronika Čekada, Lea Vršić, Paula Fuček, Ena Halaček, Anđelko Lončarić i Dorian Karas uz podršku mentorice  i profesorice Ane Huzjak. Svojim jednominutnom autorskim radom snimili su i predstavili prirodne ljepote i bogatstvo kulturne baštine Koprivničko-križevačke županije i  odradili fantastičnu promidžbu svoga zavičaja pa i Utvrde Stari grad i Muzeja Grada Đurđevca.

Tom prigodom, ravnateljica Muzeja, Edita Janković Hapavel ugostila je mlade i kreativne gimnazijalce, te njihovu profesoricu i uz zahvalu im čestitala na izvrsnom postignuću uz prigodne poklone, majice sa zaštitnikom grada i publikacije o utvrdi Stari grad, istaknuvši značaj mladih i njihovog kreativnog duha u isticanju svekolike vrijednosti i ljepote svog zavičaja.