Mali kreativci na radionici izradili čarobnu tunel slikovnicu


Četvrtak, 19. srpnja 2018.

U Muzeju Grada Đurđevca održana je likovna radionica za djecu predškolske i osnovnoškolske dobi pod nazivom Čarobna tunel slikovnica.

Voditelj radionice Zoran Vidaković, nastavnik likovne kulture u đurđevačkoj osnovnoj školi na zanimljiv je i poučan način najprije objasnio, a potom i pokazao proces izrade čarobne tunel slikovnice.

Valja spomenuti da je tunel knjiga posebna vrsta skulpturalne knjige, gdje niz perforiranih stranica knjige koji su postavljeni jedan iza drugog kreiraju iluziju dubine i perspektivu. Otvori na svakoj stranici omogućuju čitatelju da vidi kroz cijelu knjigu promatrajući ju kroz otvor na prvoj stranici, čime se dobiva trodimenzionalna scena kojom je priča ispričana.

Polaznici radionice pažljivo su slušali i pratili svaki korak procesa izrade čarobne tunel knjige i vrijednim su rukama vješto izradili svoje vlastite slikovnice. Najprije su izradili tunel knjigu presavijanjem i ljepljenjem kolaž papira, a potom su ju ispunili sadržajem prema vlastitoj želji.

Druženje van školskih klupa moguće je i u našem muzeju i služi kao izvrsna prilika za naučiti nešto novo na zabavan i kreativan način. Tako će i radovi polaznika ove ljetne radionice odnosno družionice, ali i svih budućih, biti izloženi u prostorima muzeja.