Na Međunarodnoj KONPASTI predstavljena pogača z oreji i osvojeno drugo mjesto u natjecanju srednjoškolaca


Petak, 10. studenoga 2017.

Đurđevačka Turistička zajednica, Udruga žena grada Đurđevca i učenici  đurđevačke Strukovne škole- ugostiteljskog usmjerenja u četvrtak su se vrlo uspješno predstavili u Karlovcu, na Međunarodnoj KONPASTI, kongresu tjesteničarstva.

Pred 200-tinjak sudionika KONPASTE, među kojima su bili predstavnici političkog i gospodarskog života Karlovca i Karlovačke županije, proizvođači, stručnjaci Hrvatskog kuharskog saveza i Kuhara bez granica, te profesori, mentori i učenici srednjih kuharskih i prehrambenih škola, o đurđevačkim turističkim posebnostime, a posebice o pogači z oreji u Kongresnom centru Zrinski, govorila je novinarka Anđela Lenhard Antolin.

Cocel z pogačom, kao jedinstveni gastro-turistički suvenir, s kojim članice Udruge žena grada Đurđevca prezentiraju svoju zaštićenu pogaču z oreji, pri tom je izazvao posebnu pozornost.

Uz stručna predavanja i degustacije, promociju izvornih hrvatskih jela s tjesteninom, te natjecanje vrhunskih hrvatskih kuhara, u sklopu KONPASTE  je održano i natjecanje učenika srednjih škola iz čitave Hrvatske. U jakoj konkurenciji od 20 škola, učenice đurđevačke Strukovne škole, vođene mentorom Josipom Kolarevićem, plasirale su se na odlično  drugo mjesto. Ispred njih su bili učenici Osijeka, a kao trećeplasirani bili su učenici iz Koprivnice.