Na sajmu učeničkih zadruga maturanti Strukovne škole prezentirali svoje završne radove


Srijeda, 16. svibnja 2018.

U Strukovnoj školi Đurđevac održan je treći po redu Sajam učeničkih zadruga na kojem su sudjelovale učeničke zadruge osnovnih i srednjih škola iz Đurđevca, Virja, Križevaca, Kloštra Podravskog i Đelekovca, te udruga Mali princ iz Đurđevca.

Gradonačelnik Hrvoje Janči pozdravio je okupljene te je pohvalio osnivanje i rad učeničkih zadruga koje su ujedno uvod u svijet poduzetništva u koji učenici ulaze nakon završetka svojeg školovanja. Prisutnima se obratio i ravnatelj Strukovne škole, Darko Špoljar.

Sajam zadruga prava je prilika da mladi svojim roditeljima, drugim učenicima i ostalim građanima pokažu što mogu napraviti svojim rukama, usvajaju poduzetničke kompetencije u smislu pretvorbe ideje u gotov proizvod, promocije proizvoda i plasiranja proizvoda na tržište. Osim poduzetničkim kompetencija, mladi razvijaju svoje komunikacijske vještine, potiče ih se na međusobno uvažavanje i suradnju.

Osim Sajma zadruga, učenici završnih razreda zanimanja kuhar, konobar, pomoćni kuhar i slastičar, frizer i kozmetičar odradili su praktični dio svojih završnih radova. Tako su okupljeni mogli degustirati pripremljena jela i uživati u kratkoj reviji frizura i šminke.