Nabavljena nova vatrogasna oprema za Dobrovoljna vatrogasna društva


Srijeda, 23. kolovoza 2017.

U prostorijama  Javne vatrogasne postrojbe Đurđevac izvršena je predaja nove vatrogasne opreme za Dobrovoljna vatrogasna društva s područja Vatrogasne zajednice Grada Đurđevca. Vrijednost nabavljene opreme je 40.000,00 kuna koje je dodijelila Vatrogasna zajednica Koprivničko-križevačke županije.

Vatrogasnu opremu su preuzeli predsjednici i zapovjednici DVD-a Đurđevac, Čepelovac, Mičetinac, Sirova Katalena, Suha Katelena, Budrovac, Severovci i Sv. Ana.

Oprema će pridonijeti popunjavanju postojeće opreme u društvima prigradskih naselja, a time i većoj sigurnosti u čuvanju imovine i ljudi od vatre na njihovim područjima. Podijeljena je oprema neophodna za rad DVD-a i njihovih natjecateljskih ekipa, a oprema se nabavljala prema prijavljenim potrebama svakog DVD-a- rekao je zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Matija Markešić.

Nabavljene su dvije motorne pumpe za ispumpavanje vode, električna motorna pumpa, metlanice za šumske požare, vatrogasna radna odjela i kacige, brentača za uvježbavanje najmlađih vatrogasaca, te motorni puhač za gašenje otvorenih požara.

Nadam se da će biti manje požara i intervencija, te se oprema neće puno koristiti, ali važno je uvijek biti u pripravnosti. Ovom se prilikom zahvaljujem svim vatrogascima i članovima DVD-a koji sudjeluju na dislokacijama diljem Jadrana gdje gase požare- rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči, a njegovim se zahvalam pridružio i župan Darko Koren koji je istaknuo kako je ponosan na sve naše vatrogasce.

U ime županijske Vatrogasne zajednice obratili su se predsjednik Goran Matoničkin i zapovjednik Zvonimir Habijan koji su naglasili odličnu suradnju sa svim javnim vatrogasnim postrojbama, vatrogasnima zajednicama i DVD-ima.