Grad osigurao prijevoz đurđevačkih udomitelja i udomljene djece na skup na Ključić Brdu


Srijeda, 14. rujna 2016.

Na poziv Foruma za kvalitetno udomiteljstvo djece iz Zagreba, 44 člana Udomiteljske udruge za djecu Osmijeh iz Đurđevca i njihova udomljena djeca boravili su na 9. nacionalnom susretu udomiteljskih obitelji, koji je održan na izletištu obitelji Matković na Ključić Brdu. Đurđevačka udruga Osmijeh u svibnju je postala najmlađom članicom Foruma za kvalitetno udomiteljstvo djece, koji kao nacionalna neprofitna udruga udomitelja ima za cilj poticanje i pružanje podrške razvoju  i praksi kvalitetnog udomiteljstva djece u Republici Hrvatskoj.

Odlazak đurđevačkih udomitelja i udomljene djece na skup na Ključić Brdu omogućio je Grad Đurđevac koji je osigurao veliki autobus za odlazak na 9. nacionalni susret udomiteljskih obitelji.

Na susretu se okupilo rekordnih 439 sudionika iz čak 11 županija. Prilikom otvorenja, 10. rujan proglašen je Danom udomitelja, na koji će se narednih godina organizirati ovo tradicionalno udomiteljsko okupljanje. Osim cjelodnevnog druženja na prekrasnim obroncima Vukomeričkih gorica, ispunjenog dječjom igrom, razgledavanjem malog zoološkog vrta, šumskim šetnjama, nogometnim susretima te koncertima Ivane Banfić i grupe Slatki snovi, na skupu je održan i okrugli stol o profesionalizaciji udomiteljstva.

 Postoji ideja da se jedan od sljedećih nacionalnih susreta udomitelja Hrvatske održi i u našem gradu − ističe Dubravka Čordašev, predsjednica udruge Osmijeh.