Najuspješniji učenici na prijemu kod gradonačelnika


Četvrtak, 11. lipnja 2015.

Dana 10. lipnja, đurđevački su osnovnoškolci, potom i gimnazijalci zajedno sa ravnateljima Marijanom Vinkovićem i Nevenkom Lončar, te mentorima zaslužnima za iznimna postignuća na županijskim i državnim natjecanjima, učestvovali prijemu kod gradonačelnika Zeljka Lackovića.

Učenici su za svoj uspjeh nagrađeni prigodnim poklonima, te su razmijenili iskustva u području obrazovanja. Gradonačelnik je naglasio kako je nadogradnja znanja i sloboda u kreaciji učenika i samih mentora neophodna, te da je važno da što više učitelja i profesora dobije priliku za razvitak i usavršavanje kao direktno ulaganje u školstvo. Istaknuo je da potencijal treba razvijati od ranih dana kako bi se pridonijelo stvaranju vrhunskih stručnjaka, samim time i razvoju našeg kraja.

Sudjelovanje u raznim projektima omogućava našim učenicima i profesorima da se znanstveno razvijaju, tako se đurđevačka gimnazija moze pohvaliti sa nekoliko mentora savjetnika, a obje škole učenicima koji pokrivaju širok spektar znanja; od prirodnih i tehničkih znanosti do društvenih i humanističkih, što je i rezultiralo samim uspjesima na natjecanjima.