Naše učenice osvojile prvo mjesto na Festivalu engleskoga jezika English All Around u Zagrebu


Utorak, 2. travnja 2019.

Učenice Osnovne škole Grgura Karlovčana Ema Lovrak, 8.a i Laura Zvonar, 8.a sudjelovale su na Festivalu engleskoga jezika English All Around u Zagrebu i osvojile prvo mjesto izvedbom vlastite pjesme Fear of the Future.

Privatna umjetnička gimnazija u Zagrebu osmislila je festival engleskoga jezika English All Around – Celebrating passion for English koji se održava od 2017. godine. Svi učenici osnovnih i srednjih škola mogu sudjelovati u bilo kojem od ponuđenih izazova: film, glazba, priča, drama, govorenje, izlaganje i sricanje, a tema Festivala mijenja se svake godine. Ovogodišnja tema bila je Budućnost kroz koju su učenici, iz 52 osnovne i srednje škole iz cijele Hrvatske, trebali prikazati svoje viđenje svijeta u budućnosti.

Učenice Ema Lovrak, 8.a i Laura Zvonar, 8.a sudjelovale su u Glazbenom izazovu (Music Challenge) u kojem su pokazale svoj glazbeni talent, kreativnost i poznavanje engleskoga jezika te zasluženo osvojile prvo mjesto u kategoriji osnovnih škola. Učenice su pred sucima izvele svoju pjesmu Fear of the Futureza koju su same napisale glazbu i tekst te izradile video spot.

Suci na Festivalu stručnjaci su u svojim područjima rada, a mnogi od njih i izvorni govornici engleskoga jezika, što je neprocjenjiva vrijednost ovog Festivala. Suci su pohvalili su učenice za njihov rad i trud te dodatno osnažili njihovo samopouzdanje pri aktivnoj uporabi engleskoga jezika.

Na svečanosti zatvaranja koja se održala u Kinu Tuškanac, prikazan je video spot pobjedničke pjesme, a Ema i Laura nagrađene su prigodnim poklonima sponzora Festivala - Veleposlanstva Australije i Veleposlanstva SAD-a.Sudjelujući na ovom Festivalu učenice su primijenile znanje iz različitih nastavnih predmeta, izrazile svoje mišljenje te pokazale svoju kreativnost kroz glazbenu i likovnu umjetnost pritom razvijajući vještine engleskoga jezika.