Naši karatisti osvojili 20 medalja na turniru u Đurđevcu


Ponedjeljak, 10. travnja 2017.

Konačno je došao i red na nas da budemo domaćini jednog velikog međunarodnog sportskog događaja. U Đurđevcu se 8. travnja održao Međunarodni karate turnir Podravina-Đurđevac open 2017., jedan od najbolje organiziranih turnira po mišljenju mnogih posjetitelja i natjecatelja koji su taj dan došli u naš Grad Đurđevac.

Prisutnima se prigodnim riječima obratio predsjednik Karate kluba Đurđevac Ivan Juričić, a turnir je otvorio gradonačelnik Željko Lacković.

U konkurenciji 675 natjecatelja iz 68 klubova iz čak 8 država (Austrija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Hrvatska, Mađarska, Makedonija, Slovenija i Ukrajina) Karate klub Đurđevac zauzeo je visoko 5. mjesto u ukupnom poretku klubova osvojivši 2 zlatne, 5 srebrnih i 13 brončanih medalja.

Najuspješniji su bili Ema Čorba u kadetkinjama do 47kg i Patrik Zlatec u ml. učenicima do 30kg koji su osvojili zlatnu medalju. Srebrnu medalju osvojili su Lea Hrženjak (učenice do 32kg), Lana Hrvoić (učenice +44kg), Mateja Prevedan (kadetkinje do 47kg), Sonja Turčić (ml. učenice + 36kg) i Teo Bušić (učenici do 42kg) . Brončanu medalju osvojili su Lorena Čorba (ml. učenice do 36kg), Ema Juričić u tri kategorije (ml. kadetkinje do 55kg, ml. kadetkinje open i kadetkinje do 54kg), Ivan Juričić u dvije kategorije (učenici do 38kg i ml. kadeti do 36kg), Erik Fucak u kategoriji kate cicibani, Sebastijan Mesarov (ml. učenici do 34kg), Matija Špoljar (ml. učenici do 38kg), Patrik Zlatec u starijoj kategoriji učenika do 30kg, Valerio Prevedan (učenici do 38kg), Niko Marović (ml. kadeti do 36kg) i Jurica Švraka (ml. kadeti do 52kg).

Pehar za najbolji klub u borbama osvojili su Karate savez Unsko-Sanskog kantona iz BiH, a pehar za najbolji klub u katama osvojio je Karate klub Regeneracija iz Velike Kladuše - BiH koji je ujedno bio i najbolji u ukupnom poretku klubova.

U suradnji sa Centrom za Edukaciju i Prevenciju Nasilja turnir je i ove godine bio uključen u kampanju NASILJE PRESTAJE OVDJE, te su na taj način sportaši dali podršku programu prevencije vršnjačkog nasilja.