Naši karatisti se okitili sa 5 zlatnih, 7 srebrnih i 14 brončanih medalja na 9. međunarodnom turniru PODRAVINA OPEN 2018. u Đurđevcu


Ponedjeljak, 9. travnja 2018.

U Đurđevcu je u subotu pod pokroviteljstvom Grada Đurđevca, a u organizaciji Karate kluba Đurđevac održan tradicionalni 9. međunarodni karate turnir PODRAVINA OPEN 2018. koji je po mišljenju mnogih posjetitelja i natjecatelja jedan od bolje organiziranih turnira.

U konkurenciji 500 natjecatelja iz 50 klubova i 6 država (Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Bugarska,  Mađarska, Makedonija, i Njemačka) Karate klub Đurđevac zauzeo je visoko 3. mjesto u ukupnom poretku klubova osvojivši 5 zlatnih, 7 srebrnih i 14 brončanih medalja.

Zlatnu medalju osvojili su Lorena Čorba, Ema Juričić, Jakob Đebro, Niko Marović i Josip Pandur. Srebrnu medalju osvojili su Ema Čorba, Lea Hrženjak, Ivan Juričić, Domagoj Kesak, Gordan Pecikozić, Valerio Prevedan i Kata tim učenici.

Brončanu medalju osvojili su Lucija Lauš, Sonja Turčić, Ema Juričić i Ema Čorba u dodatnoj kategoriji, Mateja Prevedan u dvije kategorije, , Petra Gašparec, Ivan Špoljar, Sven Golub, Lucija Lauš, Matija Špoljar, Sonja Turčić, Jakov Bartulić, Emanuel Stanešić i kata tim 1 ml. Učenici i kata tim 2 ml. Učenici.

Pehar za najbolji klub u borbama osvojili su Karate klub Energija iz Banja Luke koji je ujedno bio i najbolji klub u ukupnom poretku klubova, a pehar za najbolji klub u katama osvojio je Karate klub Alfa iz Zagreba.

Na svečanom otvorenju bili su prisutni glavni tajnik Europske karate federacije i predsjednik Hrvatskog karate saveza Stjepan Čelan, predsjednica nadzornog odbora Zajednice sportskih udruga Grada Đurđevca Dajana Milodanović i  gradonačelnik Grada Đurđevca Hrvoje Janči. Glazbeni dio programa otpjevala je naša mlada nada Đurđevačke glazbene scene Ema Lovrak sa skladbom Osobni rekord kojom je sa Dječjim zborom Osnovne škole Grgura Karlovčana osvojila 2. Mjesto na glazbenom festivalu Kukuriček.

Kratkim govorom zahvale svim prisutnima obratio se je predsjednik Karate kluba Đurđevac Ivan Juričić, glavni tajnik Europske karate federacije i predsjednik Hrvatskog karate saveza Stjepan Čelan i gradonačelnik Grada Đurđevca Hrvoje Janči koji je i otvorio turnir.

Konkurencija na turniru je bila više nego odlična jer su nastupili natjecatelji koji su bili nosioci svjetskih, europskih, balkanskih i državnih medalja što je uvelike podiglo kvalitetu turnira. Isto tako u sklopu priprema za Europsko prvenstvo na turniru je nastupila i Hrvatska Para karate reprezentacija te Hrvatska kadetska karate reprezentacija koja je drugi dan nakon turnira u Đurđevcu odradila pripremne treninge u dvorani Osnovne škole Grgura Karlovčana.

Karate klub Đurđevac ovom prilikom se zahvaljuje svim sponzorima i donatorima koji su pomogli u realizaciji ovog velikog sportskog događaja, svim roditeljima, te trenerima Luki Cestaru, Valentini Benc, Aniti Dergez i Ivoru Boltekoviću Tkalecu- istaknuo je predsjednik kluba Ivan Juričić.

Foto: Robert Rodman-naslovna, dio galerije