Naši učenici nagrađeni na velikom natječaju Ronnie’s Easter Adventure


Petak, 3. svibnja 2019.

Učenici Osnovne škole Grgura Karlovčana Đurđevac Karlo Sabolić i Luka Sabolić iz 3.d sudjelovali su u velikom natječaju Ronnie's Easter Adventure u organizaciji izdavačke kuće Profil Klett.

Na natječaj je pristiglo 750 radova od 1800 učenika iz 160 osnovnih škola diljem Hrvatske, a naši su učenici zasluženo na popisu 10 nagrađenih digitalnih slikovnica. Izdavačka kuća Profil Klett organizirala je natječaj Ronnie's Easter Adventure za učenike od 1. do 4. razreda osnovne škole u kojem su učenici, radeći u paru ili skupinama do četiri učenika, imali zadatak izraditi papirnatu ili digitalnu slikovnicu istoimenog naziva, odnosno osmisliti kako će zec Ronnie pronaći izgubljenu mrkvu i to uz pomoć svojeg prijatelja uskršnjeg zeca (Easter Bunny).

Žiri je imao vrlo težak zadatak između 750 slikovnica odabrati 10 pobjedničkih u kategoriji papirnatih slikovnica te 10 pobjedničkih u kategoriji digitalnih slikovnica.Luka i Karlo pokazali su odlične pripovjedačke sposobnosti i to na engleskom jeziku, a najviše iznimno snalaženje na računalu pomoću kojeg su nacrtali sve likove i scene te napisali tekst slikovnice. Uz uloženi trud, zajednički rad, kreativnost i talent postižu se sjajni rezultati! Bravo, Luka i Karlo.

Nagrađenu digitalnu slikovnicu možete pogledati ovdje: https://www.mystorybook.com/books/717998/