Nastavak projekta Zdravi doručak za sve: učenike na stolu dočekali lan i aronija


Subota, 21. prosinca 2019.

U Osnovnoj školi Đurđevac ovaj tjedan je bilo iznimno veselo i slatko.

Škola je organizirala još jedan zdravi doručak od aronije, lana i heljde za sve učenike. Ovo je samo nastavak projekta zdravog doručaka u školi jer je poznato da je doručak je vrlo važan obrok za školsko dijete. Doručak omogućuje ne samo nesmetan rast i razvoj djetetova organizma, te proizvodnju energije koja mu je potrebna za optimalno funkcioniranje i rad.

Cilj projekta je potaknuti stvaranje zdravih prehrambenih navika, poručiti zašto je važno i dobro koristiti zdrave namirnice u svakodnevnoj prehrani. Ovime nastojimo promovirati zdrave prehrambene navike te dobrobit tih namirnica koje su nepresušni izvor minerala, vitamina, antioksidansa, energije i regenerativnih tvari.

Učenici su svoju kreativnost o važnosti prvoga obroka u danu pokazali crtežima i plakatima na kojima su prikazali koje su namirnice zdrave za školarce.

Škola je još prošle godine uvela i zdravi meni za učenike koji redovno idu u školsku kuhinju, a koji obuhvaća zdrave namirnice proizvedene na domaćim obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima.