Nastavak razvoja ženskog nogometa u Đurđevcu: odigran prvi kup u malom nogometu za žene


Srijeda, 6. veljače 2019.

U Đurđevcu je po prvi puta organiziran kup u malom nogometu za žene pod nazivom Đurđevac kup 2019, a pod pokroviteljstvom Grada Đurđevca, Zajednice sportskih udruga Grada Đurđevca i Turističke zajednice.

Na kupu je sudjelovalo osam ekipa iz tri županije, te je odigrano 16 utakmica takmičarskog karaktera i dvije revijalne utakmice u kojima su najmlađe igračice odmjerile snage.

Pobijedila je domaća ekipa „Graničar“ ispred ekipa „#Ekipa“ i „Zagreb041“.

U vedrom i veslom okruženu i uz bučno navijanje publike turnir je prošao u sportskoj atmosferi u kojoj su ekipe do samog kraja bile jednako dobre i pobjeđivale su samo nijanse ili veća sreća. Publika je glasno bodrila svoje izabrane ekipe i pozdravljale sve lijepe i atraktivne poteze na terenu, a par stotina gledaoca imalo je dosta toga za vidjeti.

ŽNK Graničar se pokazao kao dobar domaćin i organizator ovog sportskog događanja, a ovo je samo još jedan od dokaza da je Đurđevac grad sporta i sportaša. Đurđevac je već odavno prepoznat kao sportsko odredište te se organizatori nadaju kako će se na turnir iduće godine prijaviti još veći broj ekipa. Razvojem ženskog nogometa želi se doprinijeti razvoju sporta, razvoju same sredine, te se kvalitetnim radom želi promicati ženski nogomet tako da i naša sredina postane prepoznatljiva po njemu.