Početak suradnje između naših pčelara i udruga iz inozemstva


Utorak, 17. listopada 2017.

Ove godine na Đurđevačkom medvenom denu u sklopu projekta Beekeeping in Alpe-Jadran region financiranoga od strane Saveza Alpe-Adria gostovale su slovenska udruga Čebelarsko društvo Lendava iz grada Lendave i mađarska Udruga pčelara iz grada Sárvára i okolice. Uz njih, kao partneri na projektu sudjelovale su čakovečka Udruga pčelara Međimurske županije Agacija i ludbreška udruga Pčelarsko društvo Ludbreg, a posjetila nas je i koprivnička Pčelarska udruga Lipa.

Tijekom dvodnevnog druženja prisustvovali su stručnim predavanjima za pčelare u Starom gradu gdje su dobili uvid u hrvatsko pčelarstvo, kao i informacije o kvaliteti i ocjenjivanju kvalitete meda i drugih pčelarskih proizvoda, o suvremenim tehnološkim mjerama uzgoja pčela, o poslovnom udruživanju pčelara, brendiranju proizvoda te o plasiranju proizvoda na tržište.

Također su posjetili i pčelinjak OPG-a Pintar gdje su imali priliku za razmjenu iskustava s pčelarima, a imali su priliku vidjeti i novouređenu zgradu Klastera pčelara Podravina gdje se planira punionica meda.

Nakon službenog dijela, organiziran im je posjet Muzeju grada Đurđevca i Interpretacijskom centru Picokijade, a u sklopu razgledavanja posjetili su i naše deve.

 

Projekt je sufinanciran sredstvima Koprivničko - križevačke županije.