Natječaj u pisanju poezije OŠ Grgur Karlovčan Đurđevac


Utorak, 10. ožujka 2015.

Ove školske godine OŠ Grgura Karlovčana Đurđevac po treći puta organizira program povodom sjećanja na godišnjicu rođenja Grgura Karlovčana po kojem je škola dobila i ime.

Organizacijski odbor priredbe za ovu je školsku godinu osmislio Natječaj na razini škole kojim se djecu potiče na razvijanje pismenoga stvaralaštva, posebice poezije i to na zavičajnome jeziku, tj, kajkavskome narječju đurđevačkoga kraja. Na Natječaju u pisanju poezije posvećene Podravini i Grguru Karlovčanu sudjeluju učenici petih, šestih, sedmih i osmih razreda, sa radovima u formi pjesme ili pjesme u prozi na kajkavskom i štokavskom narječju, na temu S Grgurom u podravskoj ravnici. 

Sutra, 11. ožujka 2015., u sklopu obilježavanja 102. obljetnice rođenja Grgura Karlovčana u Osnovnoj školi u Đurđevcu s početkom u 10:45 sati, dodijelit će se nagrade za izričaj za tri najbolje napisana rada, ocijenjena od strane stručnog povjerenstva koje čine Božica Jelušić, Jelena Osvaldić i Zdravko Seleš. Nagrada za osvojeno prvo mjesto na Natječaju za mlade pjesnike OŠ Grgura Karlovčana je tablet, koju je za ovu priliku osigurao Grad Đurđevac.