Nenasilje, mir i surfanje s osmijehom: likovna grupa naše škole osvojila prvo mjesto za najbolji umjetnički rad


Petak, 8. lipnja 2018.

Institut za stručno usavršavanje mladih u sklopu projekta Mali pokretači promjena u travnju je raspisao Poziv za sve osnovnoškolce u Hrvatskoj za sudjelovanje u natječaju za najkreativniji likovni za najbolji umjetnički rad na temu, a na koji se javila i likovna grupa Osnovne škole Grgura Karlovčana Đurđevac sa svojim učiteljem likovne kulture Zoranom Vidakovićem.

Nakon motivacije učenici su po vlastitom izboru izabrali tehniku kojom će se izraziti na temu natječaja.

Između stotinu pristiglih radova, rad koji je osvojio najviše glasova povjerenstva izradile su učenice 7.d Maris Popović i Petra Jančijev.

Ovim Natječajem željelo se osvijestiti mlade o pravima koja im pripadaju te im usaditi uvjerenje da je na kršenje istih nužno i važno reagirati, i svakako uz niz aktivnosti prevenirati govor mržnje, promicati nenasilnu komunikaciju te poticati djecu na samostalno zagovaranje svojih prava, izražavanje stavova i uključivanje u društvene procese.

Predstavnici Instituta za stručno usavršavanje mladih Martin Makarun, ravnatelj Instituta te stručni suradnici Nataša Mikić i Tomislav Bošnjak jučer su ravnatelju škole Danijelu Domišljanoviću, učenicima i mentoru Zoranu Vidakoviću uručili prigodne nagrade i priznanja za njihov rad.