Noć knjige: u Gradskoj knjižnici Đurđevac organizirani brojni programi i aktivnosti za korisnike


Utorak, 24. travnja 2018.

Povodom ovogodišnjeg izdanja manifestacije Noć knjige, 23. travnja i proslave Đurđeva, Gradska knjižnica Đurđevac osmislila je razne programe i aktivnosti.

U dopodnevnim satima posjetili su nas članovi udruge Mali princ koji su uz pomoć knjižničarki i svojih teta izrađivali koplja, a kroz pričaonicu saznali zanimljive informacije o Legendi o sv. Jurju.

Tijekom dana korisnici su imali prilike sudjelovati u nagradnom kvizu u kojem su za točan odgovor dobili na poklon knjigu.

Na Dječjem odjelu predškolci su tijekom radionice izrađivali rakete po uzoru na knjigu Dug put kući autora Olivera Jaffersa i obilježili 50 godina lansiranja Apolla 8, koje je uz temu Noći knjige jedna od obljetnica koje smo obilježili.

Središnji događaj uoči Noći knjige ipak je bilo predstavljanje knjige „Šest milimetara- ispovijest o boli i pobijedi, autorice Josipe Pavičić-Berardini. Riječ je o knjizi nastaloj na temelju bilježenja događaja, razmišljanja i emocija  koja su pratile autoricu kroz borbu s karcinomom- od početnog šoka nakon dijagnoze raka dojke u 35.godini, faze nevjerice i tuge, straha i boli, preko prihvaćanja situacije i traženja rješenja, unutarnje snage i borbe,do operacije, terapije, izlječenja i osobne transformacije.

Program Noći knjige završavamo danas u 18 sati putopisnim predavanjem Nikole Horvata 4300 kilometara Pacific Crest Trailom na nogama, uz promociju knjige Barinški epitaf i projekciju dokumentarnog filma Tesla- godina početka.