Noć knjige u Gradskoj knjižnici Đurđevac


Utorak, 25. travnja 2017.

U Gradskoj knjižnici Đurđevac održana je Noć knjige u sklopu koje je održana radionica Đurđevačka priča pod vodstvom knjižničarke Martine Makar, a u suradnji s Udrugom Mali princ.

Korisnici  Udruge izrađivali su šarene zmajeve od papira.  Kasnije su, pod vodstvom umjetnika  i nastavnika Zorana Vidakovića, učenici Gimnazije i Strukovne škole izrađivali su knjige u origami tehnici. Izrađene knjige posjetitelji mogu razgledati u prostoru knjižnice. U popodnevnim satima održane su dvije radionice, za predškolce održana je pričaonica i kreativna radionica na temu Legenda o svetom Jurju te su naši najmlađi ukrašavali svoja koplja koja su kasnije i isprobali. Učenici Osnovne škole pod vodstvom nastavnika Vjekoslava Čordaševa, Kristine Peršić i knjižničarke Nataše Švaco održali su malu tvornicu haiku poezije. Pisali su svoje haiku pjesme, a najbolja je i nagrađena. Svi učenici su pohvaljeni, a pobjednica natjecanja je Maris Popović.

Večer je završila predstavljanjem knjige Marka Gregura Kak je zgorel presvetli Trombetassicz. Knjigu je osim autora predstavio urednik Kruno Lokotar, kritičar Mario Kolar i povjesničar Hrvoje Petrić. Večer je završila zajedničkim druženjem između knjžniih polica.