Novi projekt Gradske knjižnice Đurđevac namijenjen najmlađima: Čarobni lov na mistične priče


Srijeda, 28. listopada 2020.

U Mjesecu hrvatske knjige Gradska knjižnica Đurđevac počela je s provođenjem novog projekta pod nazivom Čarobni lov na mistične priče.

Knjižničarke će s djecom koja se pripremaju za školu istraživati čudesan svijet magičnih priča, analizirati ih i interpretirati te pomoću jednostavno izrađene i postavljene scenografije pokušati oživjeti likove. Prva priča uz koju su se dobro zabavili bila je Drveni neboder autorice Ivane Guljašević u kojoj životinjice koje žive u jednom stablu poprimaju ljudske osobine i vode zanimljive životne razgovore o različitim karakternim osobinama.

Za sada su u projekt uključene predškolske skupine iz Dječjeg vrtića Maslačak Đurđevac, polaznici kreativnih pričaonica koje se održavaju u Gradskoj knjižnici Đurđevac, utorkom od 18,00 do 19,00 sati i srijedom od 10,00 do 12,00 sati te učenici Odjela za djecu s teškoćama u razvoju Osnovne škole Đurđevac.

Pozivamo i ostale predškolske skupine iz okolnih mjesta da se jave u knjižnicu, te ju posjete i istraže čarobne priče iz kojih će svi zajedno naučiti važne životne lekcije, a pritom se dobro zabaviti!