Obavijest roditeljima, sutra nenastavni dan: načini vrednovanja učenika tijekom nastave na daljinu


Četvrtak, 9. travnja 2020.

Poštovani roditelji i učenici,

zahvaljujemo vam na podršci i suradnji u protekla tri tjedna nastave na daljinu. Od samog početka bilo je i poteškoća u radu, no većina ih je do sada uspješno otklonjena.

Učitelji i stručni tim naše Škole svakodnevno su vam na raspolaganju te ukoliko imate potrebe slobodno nas kontaktirajte preko virtualnih učionica ili na e-mail: ured@os-djurdjevac.skole.hr.

U svim predmetima i razredne i predmetne nastave može se vrednovati aktivnost učenika preko diskusija i domaćih zadaća i tome pridodati barem jedna ocjena. Nadalje, u svakom predmetu, svakog razreda moguće je napraviti i jedan složeniji zadatak u obliku plakata, prezentacije, projekta, istraživačkog rada, kritičkog prikaza ili problemskog zadatka, i takav se rad može vrednovati rubrikom ili nekim drugim načinom koji jasno prikazuje elemente i kriterije vrednovanja. Dakle, barem dvije ocjene do kraja nastavne godine može dobiti svaki učenik.

U nastavku ovoga teksta nalaze se upute Ministarstva znanosti i obrazovanja o vrednovanju učenika.

Također, obavještavamo vas da je 10. travnja 2020. nenastavni dan u našoj Školi (proljetni odmor učenika - samo jedan dan, prema kalendaru rada Škole) te da će 18. travnja 2020. godine biti radna subota koja će se evidentirati po rasporedu sati od ponedjeljka.

-Svima vam želim puno strpljenja i kvalitetnog rada uz želje da se što prije vidimo u Školi!

Ravnatelj Osnovne škole Đurđevac, Danijel Domišljanović, prof.