Obilježen Dan bijelog štapa u Gradskoj knjižnici


Petak, 18. listopada 2013.

Danas se u prostorijama Gradske knjižnice Đurđevac obilježio Dan bijelog štapa prigodnim programom i popratnim aktivnostima u kojima su sudjelovali članovi Udruge slijepih Koprivničko-križevačke županije s područja Đurđevca i okolice.

Kako bi im atmosfera bila što ljepša, u suradnji sa školskom knjižničarkom Gimnazije Đurđevac Dušankom Vergić, članovima Udruge  čitale su učenice gimnazije Viktorija Dardić i Veronika Kirin.

Sve nazočne  pozdravila je  predsjednica Udruge Dragica Zlatar, dok su uz nju još bile Vesna Babić, koja je prisutne videće educirala ophođenju  sa slijepima uz asistenciju njihovih članica Majom i Anom. Također je cijelom susretu, u ime Grada Đurđevca, prisustvovao Martin Mahović koji je istaknuo važnost programa i aktivnosti Udruge, te važnost daljnje suradnje Udruge s Gradom Đurđevcom i ustanovama.

Kao rezultat današnjeg susreta, već je dogovoreno sljedeće druženje za 12. prosinca koje će biti ususret blagdanima, a plan  je takva druženja održavati redovito jednom  u dva mjeseca, a na kojima će volonterke Udruge „Ruka u ruci“ čitati nazočnima. Također, da se knjiga još više približi slijepim i slabovidnim osobama, uvest će se redovito opskrbljivanje zvučnim knjigama u suradnji s Knjižnicom „Fran Galović“ iz Koprivnice.