Obilježen Hrvatski olimpijski dan


Četvrtak, 11. rujna 2014.

Danas je u Đurđevcu sportskim aktivnostima obilježen Hrvatski olimpijski dan (HOD). Hrvatski olimpijski dan organiziran je u suradnji Zajednice sportskih udruga Grada Đurđevca s Gradom Đurđevcom, Dječjim vrtićem „Maslačak“, Osnovnom školom Grgura Karlovčana Đurđevac, Gimnazijom dr. Ivana Kranjčeva Đurđevac, Strukovnom školom Đurđevac, Policijskom postajom Đurđevac i HAK-a. Cilj HOD-a je poticanje djece i mladeži na aktivno bavljenje sportom te promicanje vrijednosti olimpizma.

Zbog kišnog vremena natjecanja su se održala u Sportskoj dvorani Osnovne škole Grgura Karlovčana Đurđevac. Tako su se djeca starijih dobnih skupina Dječjeg vrtića „Maslačak“ natjecala u bacanju teniske loptice, štafetnom trčanju i povlačenju užeta. Nakon vrtićaraca red je došao da svoje sportske vještine pokažu i učenici Osnovne škole, pa su se učenici od 2. - 4. razreda natjecali trčanjem u vrećama i povlačenjem užeta, dok se natjecanja za učenike od 5. - 8. razreda i učenike Gimnazije i Strukovne škole nisu održala već je odigrana utakmica između učenika Gimnazije i Strukovne škole.

Ujedno je održana i preventivna akcija HAK-a i Policijske postaje Đurđevac "Sigurno u školu s HAK-om" u kojoj su sudjelovali učenici prvih razreda Osnovne škole "Grgura Karlovčana" Đurđevac i najstarije vrtičke skupine Dječjeg vrtića "Maslačak" Đurđevac, koji su sa svojim romobilima i rolama sudjelovali u simuliranom prometu, postavljenom nasred dvorane, te na zabavan i edukativan način naučili kako se kretati i ponašati u prometu. Djeci su na kraju bili podijeljeni ruksaci sa zabavno-edukativnim sadržajem. Akcija se tradicionalno provodi svake godine uoči početka školske godine u cilju ukazivanja na opasnosti s kojima se u suvremenom prometu susreću djeca kao i na brojnost djece koja aktivno sudjeluju u prometu.

Sudionike obilježavanja HOD-a pozdravio je gradonačelnik Željko Lacković koji je podržao poticanje djece i mladeži na aktivno bavljenje sportom, te svim natjecateljima poželio fair-play igru. Najbolji u svojim disciplinama osvojili su medalje zlatnog, srebrnog i brončanog sjaja.