Obojimo Osmijeh: dan otvorenih vrata udruga Osmijeh i Peski-Art Đurđevac


Subota, 26. svibnja 2018.

Povodom Dana otvorenih vrata uduga koji se u koordinaciji Ureda za udruge Vlade RH održava od 24.-26. svibnja u cijeloj Hrvatskoj, Udruga Peski-Art Đurđevac i Udruga udomitelja za djecu Osmijeh 24. svibnja u Domu Mladen Markač organizirale su program pod nazivom Obojimo osmijeh.

U sklopu programa Dana otvorenih vrata udruga Obojimo osmijeh održana je likovna radionica za djecu vrtićkog i školskog uzrasta u kojoj je sudjelovalo tridesetak djece.

Voditelj likovne radionice Obojimo osmijeh bio je dopredsjednik Udruge Peski-Art Đurđevac poznati đurđevački slikar i likovni pedagog gospodin Zdravko Šabarić, a njemu su se pridružili i drugi slikari članovi udruge Petar Petrović, Dragutin Bešenić, Đurđica Franjić, Marija Stipan, Franjo Mihočka i kao posebna gošća koprivnička slikarica Nada Zlatar Lukavski.

Djeca sudionici likovne radionice pokazali su iznimnu nadarenost, kreativnost i volju za slikanje i slikarstvo, te su na ovoj radionici nastala vrlo kreativna likovna djela.

U sklopu programa otvorenih vrata udruga gosti su mogli pratiti rad likovne radionice, razgledati stalni postav izložbe likovnih radova s likovne radionice Peski-Art Đurđevac te se na promotivnim štandovima upoznati sa radom udruga Peski-Art i Osmijeh.

Sudionike i goste programa pozdravili su predsjednik udruge Peski-Art Franjo Mihočka, predsjednica udruge Osmijeh Dubravka Čordašev, te predsjednik Mjesnog odbora Peski Stjepan Stanešić koji je izrazio zadovoljstvo i podršku aktivnostima koje provode udruge u Domu na Peskima.