Od prodaje slugu do rekreacije


Ponedjeljak, 28. travnja 2014.

Vikend bogat mnogobrojnim manifestacijama nastavio se u nedjelju, pa su tako članovi Udruge sv. Juraj s prijateljskim udrugama na Trgu sv. Jurja oživjeli đurđevačku povijest kroz prikaz prodaje slugu. Realizaciji ove priredbe, uz Udrugu sv. Juraj, doprinijele su članice mnogobrojnih udruga, članovi Konjičkog kluba "Đurđevački graničari", te KUD Petar Preradović i Udruga cimbalista RH koji su plesom i pjesmom obogatili priredbu Đurđevo negdar. Članice mnogobrojnih udruga sudjelovale su u programu u tradicijskom ruhu (narodnim nošnjama), dok su članovi Konjičkog kluba uprizorili nekadašnju prodaju konja.

Nakon oživljavanja prošlosti, za zaljubljenike u rekreaciju Biciklistički klub Đurđevac organizirao je tradicionalnu biciklijadu. U 10:00h s Trga sv. Jurja krenulo se na vožnju dugu 25 km do jezera Drnić gdje je za sve sudionike bilo osigurano jelo i okrijepa, a nakon odmora krenulo se nazad prema Đurđevcu.

Lijep i sunčan dan iskoristili su i oni najmlađi za koje je Biciklistički klub Đurđevac organizirao rekreativnu biciklijadu do Lovačkog doma "Peski".  Najmlađi su nedjeljno prijepodne proveli u zajedničkoj igri i druženju na livadi oko Lovačkog doma "Peski".

Nedjeljna večer bila je rezervirana za kazališnu predstavu Gradskog kazališta Đurđevac "Kako je Potjeh tražio istinu".