Odjeli za djecu s teškoćama u razvoju dobili donaciju INA-e za uređenje prostorija


Četvrtak, 19. travnja 2018.

Zaposlenici iz dvanaest zemalja (Hrvatska, Austrija, Bosna i Hercegovina, Češka, Italija, Mađarska, Pakistan, Rumunjska, Rusija, Slovenija, Slovačka i Srbija) prijavili su ukupno 136 ideja za korporativno volontiranje.

Nakon procesa evaluacije, izabrano je 49 projektnih ideja, od kojih je samo 9 iz Hrvatske.

Nakon što je selekcijski postupak završio, žiri je odabrao najbolje ideje koje će se provesti u zemljama iz kojih su ideje izvorno došle s naglaskom na potrebe lokalnih zajednica.

Financijska podrška dodijeljena svakom izabranom volonterskom projektu maksimalno iznosi 2.500 eura. Kako bi se osiguralo da se određeni projekti podrže na najbolji mogući način, u nekim slučajevima je budžet preraspodijeljen između proračuna dvanaest država.

Voditeljica i pokretač projekta je Nadica Frančina dok su Irena Kovačić i Sanja Flajs-Vidaković sudjelovale kao vanjski suradnici projekta iz škole.

Volonteri INA-e će u školi obnoviti prostorije blagovaonice, hodnika i prostore dvorane za tjelesni soboslikarskim radovima.

U svibnju započinje faza provedbe ideja, a pokretač(i) projekta će aktivno sudjelovati u njihovoj provedbi u suradnji s predloženim nevladinim organizacijama i lokalnim komunikacijskim timom.