Odličan vikend za šahiste: Viktor Šalamon osvojio turnir u Valpovu, a Zdenko Vanđija treći u Varaždinu


Ponedjeljak, 16. prosinca 2019.

Protekli vikend su đurđevački šahisti bili aktivni i vrlo uspješni.

U Valpovu su održani 22. Valpovački dani šaha u sklopu kojih su se održala tri turnira (juniorski, kadetski i turnir za žene).

Đurđevački šahovski klub je nastupio s brojnim predstavnicima, a najuspješniji je bio Viktor Šalamon koji je osvojio juniorski turnir s ostvarenih 6 pobjeda u isto toliko susreta.  Uspjeh je tim veći jer je pobijedio i Petra Kovača, jednog od najboljih hrvatskih mladih igrača. Ovo je odličan rezultat za najboljeg đurđevačkog juniora koji svakim danom sve više napreduje. Na juniorskom turniru nastupio je i Luka Plazek te je osvojio 6. mjesto.

Na ženskom turniru nastupila je Ema Bevanda te je osvojila 4. mjesto. Ema se je hrabro borila na jednom od najjačih ženskih turnira u Hrvatskoj te je ostvarila tri pobjede i tri remija protiv iznimno jakih protivnica. Malo je nedostajalo da osvojio novu medalju no i ovaj plasman je veliki uspjeh s obzirom da je nastupala u seniorskoj konkurenciji.

Odličan rezultat je ostvario i Ognjen Domović na kadetskom turniru. Osvojio je 4. mjesto u konkurenciji 60 igračica i igrača. Imao je isti broj bodova kao i trećeplasirani, te isti TB1 i TB2, no na kraju je presudan bio TB3 u kojemu je njegov konkurent bio uspješniji. Ognjen je zakasnio na 1. kolo i zbog toga je izgubio, no nakon toga je ostvario pet pobjeda i neodlučeni ishod protiv ukupnog pobjednika turnira.

Na kadetskom turniru su još nastupili:
Karlo Šokec (8. mjesto)
Lana Plazek (13. mjesto)
Lorena Vlašić (27. mjesto)
Luka Konjarek (38. mjesto)

Naše predstavnike u Valpovu vodio je trener Stanko Domitrović.

U nedjelju je u Varaždinu održan posljednji turnir iz "Lav" serijala, na kojemu su nastupila dva klupska igrača.

Zdenko Vanđija je osvojio 3. mjesto na vrlo jakom i iscrpljujućem turniru. Igralo se je ukupno dvadeset i jedno kolo, a Vanđija je osvojio 14,5 bodova. Ovo je veliki uspjeh za Zdenka i ŠK Picok Đurđevac jer već dugo u klubu nisu imali osvajača trofeja na seniorskom turniru ovakve kategorije.

U Varaždinu je nastupio i Gordan Fuček te je osvojio 32. mjesto.

U Zagrebu je od 7. do 14.12.2019. godine održan jaki međunarodni šahovski turnir Zagreb Open – 4. memorijal Krunoslava Hulaka.

Na njemu je nastupila Magdalena Muha te je sakupila 3,5 boda i popravila rejting za 89,6 bodova. Magdalena je time ostvarila jedan od najvećih napredaka na najjačem hrvatskom šahovskom turniru. Pred Magdalenom su novi izazovi koji ovaj tjedan počinju na Zadar Open-u.

U subotu, 14.12.2019. godine, u Križevcima je održan VI. memorijal Mišela Bertusija - Gospodar prosinca 2019.

Na njemu je nastupio Petar Carek te je osvojio 31. mjesto s osvojena 4 boda.