Odlična dva vikenda karatista Karate kluba Đurđevac


Četvrtak, 18. svibnja 2017.

U protekla dva vikenda natjecatelji Karate kluba Đurđevac nastupili su na tri natjecanja. U subotu, u Sisku, se u organizaciji Karate kluba Tigar Sisak održao 6. Memorijalni turnir Igor Malek na kojem je nastupilo 281 natjecatelj iz 33 kluba i 2 države. Na ovom natjecanju naš klub osvojio je drugo mjesto u ukupnom poretku sa 6 zlatnih, 3 srebrne i 2 brončane. Najbolji na ovom natjecanju bili su Ema i Ivan Juričić koji su svaki osvojili po dvije zlatne medalje u dvije kategorije te Ema Čorba i Domagoj Kesak koji su također osvojili zlatne medalje. Srebrne Medalje osvojili su Mateja Prevedan, Hrvoić Lana i Marović Niko dok su brončane osvojili Jakob Đebro i Jurica Švraka. Sudjelovali su još Lorena Čorba i Sonja Turčić.

Karate klub nastupio je i na na velikom međunarodnom turniru EUROCUP AUSTRIA, koji se je održao u Austriji u prekrasnom gradiću Zell am See na kojem je nastupilo 1020 natjecatelja iz 102 kluba i 23 države. U ukupnom poretku Karate klub Đurđevac zauzeo je visoko 14. mjesto od ukupno 102 kluba osvojivši 2 zlatne i 3 brončane medalje. Konkurencija na ovom turniru je bila jedna od boljih na koju je Karate klub naišao, ali oni su pokazali da su i za ovo natjecanje bili spremni. Zlatne medalje osvojile su Ema Juričić i Mateja Prevedan dok su brončani bili Ema Čorba, Lana Hrvoić i Ivan Juričić. Sudjelovali su još Niko Marović i Valerio Prevedan.

Drugi dio ekipe nastupio je na natjecanju u Zagrebu na 18. memorijalnom karate kupu Zagreb 2017. koji je okupio 403 natjecatelja iz 50 klubova Hrvatske.Na ovom natjecanju osvojili su jednu srebrnu i dvije brončane medalje. Jakob Đebro osvojio je srebrnu medalju dok su Lea Hrženjak i Patrik Zlatec osvojili brončane. S njima su još bili natjecatelji Domagoj Kesak i Sebastijan Mesarov.

Na natjecanju u Sisku i Austriji je sa natjecateljima bio glavni trener Luka Cestar i predsjednik Ivan Juričić, dok je u Zagrebu ekipu vodila trenerica Anita Dergez. Uprava kluba čestita svim natjecateljima na uspješnim rezultatima, a posebno ih veseli činjenica što u četvrtak 18. svibnja 2017. dva člana Niko Marović i Ivan Juričić, putuju kao članovi dječje karate reprezentacije Hrvatske na Balkansko prvenstvo za djecu koje će se održati u Turskoj u gradu Istanbulu.

Ovim putem pozivaju sve tvrtke, obrtnike i one koji to žele, da pomognu klubu i osiguraju odlazak karatistima na Balkansko prvenstvo. Donacija se može uplatiti na žiro račun kluba HR8823600001102289908 s naznakom „Za Balkansko prvenstvo“.