Odlični rezultati karatista na 13. Croatia karate champions cupu u Rijeci


Petak, 15. travnja 2016.

Odlične rezultate ponovili su karatisti Karate kluba Đurđevac na Croatia karate champions cupu 2016 kojeg je uspješno već 13. put za redom organizirao Karate klub TAD Rijeka, a koji je ovo godine okupio 650 natjecatelja iz 61 kluba i 4 države (Italija, BiH, Slovenija i Hrvatska).

Karate klub Đurđevac je na natjecanju imao 5 natjecatelja koji su nastupali u ukupno 7 kategorija (6 pojedinačnih i 1 ekipnoj) i vratili se sa 6 osvojenih odličja od čega su 3 zlatne, 2 srebrne i 1 brončana medalja čime je kao klub zauzeo visoko 7. mjesto u ukupnom poretku klubova od njih 48 koji su se natjecali u disciplini borbe.

Zlatne medalje osvojili su: Ema Juričić u mlađim kadetkinjama -45kg i Valerio Prevedan u mlađim učenicima -30kg. Ekipnu medalju u borbama osvojile su mlađe kadetkinje u sastavu Ema Juričić, Mateja Prevedan i Mia Greta Zorko.

Srebrne medalje osvojili su: Ivan Juričić u mlađim učenicima -34kg i Valerio Prevedan u kategoriji učenici -30kg.

Brončanu medalju osvojio je Niko Marović u kategoriji učenici -30kg.

Odlične borbe prikazali su svi natjecatelji dok je prava navijačka i napeta atmosfera bila u ekipnom djelu natjecanja gdje su djevojke Karate kluba Đurđevac najprije pobijedile ekipu iz Karate kluba Grobničan, a nakon toga domaću ekipu djevojaka iz Karate kluba TAD u jako neizvjesnom i napetom finalu. U prvom meču finala koji je završio rezultatom 0:0 borila se Ema Juričić. Nakon toga je za Karate klub Đurđevac nastupila Mia Greta Zorko iz Karate kluba Stijena koja je pobijedila 2:1 , te u zadnjem meču Mateja Prevedan koja je meč završila rezultatom 1:1. Karatistice karate kluba Đurđevac ukupno su imale 1 pobjedu i 2 neriješena meča te su pobijedile u finalu i osvojile 1. mjesto.