Odlični rezultati karatista na prvenstvu Hrvatske u Rijeci


Četvrtak, 17. ožujka 2016.

Odličan nastup mladih karatista uslijedio je na prvenstvu Hrvatske za mlađe učenike/mlađe učenice, učenike/učenice te mlađe kadete/mlađe kadetkinje koje se održalo u Rijeci (Čavle). U jakoj konkurenciji natjecatelja iz cijele Hrvatske Karate klub Đurđevac osvojio je 6 državnih medalja od čega su 2 zlata, 3 srebra i 1 bronca.

Najbolji rezultat na prvom danu prvenstva ostvarili su VALERIO PREVEDAN (mlađi učenici -30kg) i IVAN JURIČIĆ (mlađi učenici -34kg)  koji su osvojili zlatna odličja te postali DRŽAVNI PRVACI u svojim kategorijama. Oba naša natjecatelja imali su četiri borbe gdje su uvjerljivo pobijedili svoje vršnjake.

Drugi dan prvenstva Karate klub Đurđevac nastavio je sa odličnim rezultatima: NIKO MAROVIĆ postao je viceprvak Hrvatske u kategoriji učenika do 30kg, a EMA ČORBA viceprvakinja Hrvatske u kategoriji ml. kadetkinje do 40kg. EMA JURIČIĆ postala je viceprvakinja Hrvatske u kategoriji ml. kadetkinje do 45kg dok je VALERIO PREVEDAN bio brončani u starijoj kategoriji učenika do 30kg, a LANA HRVOIĆ osvojila  5. mjesto u kategoriji učenica do 44kg. MATEJA PREVEDAN osvojila je 5. mjesto u kategoriji ml. kadetkinja do 40kg.

Posebne pohvale idu i za Gordana Pecikozića i Antoniu Pavloviću koji su također bili učesnici državnog prvenstva, ali ovaj put su protivnici bili bolji. Iako nisu osvojili medalje biti dio ovako velikog događaja čast je svakog sportaša. Veliku podršku  natjecateljima Karate kluba Đurđevac davali su treneri Nikola Kopričanec i Luka Cestar koji su velikim djelom zaslužni za ovako odlične rezultate.